veelgestelde vragen

waarover heb je een vraag?

kortingsbonnen + samples

wie wil er nu niet een beetje gratis method? je inschrijven op onze nieuwsbrief is de gemakkelijkste manier om op de hoogte te blijven van onze promoties en kortingsbonnen. kijk onderaan onze startpagina, daar zie je ‘ontvang onze mails’. het enige wat je hoeft te doen, is je e-mailadres invullen.

ga naar onze startpagina en schrijf je in

ingrediënten

nee. ammoniak staat op onze zwarte lijst van ingrediënten en komt daarom niet in aanmerking als bestanddeel van onze productformules.

veiligheidsfiches kun je aanvragen via het contactformulier.

ja, al onze producten blijven zo’n 18 tot 24 maanden goed voordat verkleuring en/of geurafname kan optreden.

de geurstoffen van method bevatten zowel natuurlijke etherische oliën als synthetische componenten. method werkt nauw samen met leveranciers van geurstoffen om vernieuwende geurervaringen te ontwikkelen die de strenge gezondheids- en milieunormen die we voor al onze ingrediënten hanteren, overtreffen. de materialen die gebruikt worden voor het ontwikkelen van een parfum moeten net als alle andere componenten van een product op alle gebieden veilig zijn, voor mens en dier, voor de huizen waarin ze worden gebruikt en voor het milieu. alle materialen die method gebruikt voor de productie van geurstoffen moeten aan deze minimumvereisten voldoen om zelfs maar als component in aanmerking te kunnen komen. om precies te zijn: alle componenten van geurstoffen moeten niet-irriterend, niet-allergeen en volkomen biologisch afbreekbaar zijn.

onze geurmengsels bevatten etherische oliën van natuurlijke herkomst aangevuld met kunstmatige componenten. we selecteren etherische oliën die de essentie van natuurlijke geuren zo goed mogelijk weergeven. de kunstmatige materialen moeten het aromapalet vervolledigen, door de natuurlijke oliën te versterken of aan te vullen. beide componenten zijn veilig voor de gezondheid en het milieu en op verantwoorde wijze geproduceerd.

ter ondersteuning van het ontwikkelingsproces voor geurstoffen maakt method gebruik van een onafhankelijk milieu-onderzoeksinstituut (www.epea.com) om de beste componenten voor geurstoffen te bepalen. Alle geurstoffen die method heeft voorgelegd aan EPEA zijn goedgekeurd als veilige stoffen en hebben het Dfe-label gekregen (Design for the Environment).

we hebben speciaal voor deze kleurstoffen gekozen omdat ze gecertificeerd zijn als duurzaam, niet-kankerverwekkend en veilig voor gebruik op oppervlakken. voor schoonmaakmiddelen gebruiken we polymere kleurstoffen. zij zorgen voor de levendige kleuren van onze method-producten en beperken tevens het risico op vlekvorming en/of verkleuring van gevoelige oppervlakken doordat ze de kleuren (chromoforen) inkapselen in een soort raster, en dus niet meer corpusculair zijn.

om de veiligheid en duurzaamheid van onze producten te certificeren, maakt method gebruik van een onafhankelijk, extern keuringsinstituut, het EPEA (zie www.epea.com & www.braungart.com). de tests hebben betrekking op factoren als biologische afbreekbaarheid en milieuveiligheid.

nee. we stellen onze producten doelbewust samen zonder ftalaten. ook onze verpakkingsmaterialen bevatten geen ftalaten. je kan er dus zeker van zijn dat deze gemene chemicaliën niet ongemerkt via onze producten jouw huis binnenkomen.

nee, de producten van method zijn niet biologisch.

we zijn van mening dat er betere termen bestaan om duurzame reinigingsmiddelen te omschrijven. termen die zowel de veiligheid voor de gezondheid als voor het milieu rechtstreeks benadrukken. al onze producten zijn biologisch afbreekbaar én duurzaam. we gebruiken hoge percentages duurzame ingrediënten en zorgen ervoor dat die ingrediënten – indien mogelijk – afkomstig zijn uit voorkeursbronnen. we denken dat deze kenmerken onze producten het best omschrijven, beter dan wanneer we alleen zouden focussen op de landbouwmethoden die gebruikt worden om de ingrediënten te produceren.

we zorgen er op twee manieren voor dat de palmolie die method gebruikt, geproduceerd wordt met respect voor het milieu. ten eerste werken we alleen met leveranciers die zijn aangesloten bij de RSPO (Roundtable for Sustainable Palm Oil). deze leveranciers kunnen allemaal aantonen dat hun plantages en productiemethoden niet bijdragen aan de ontbossing. ten tweede proberen we een voorraad duurzaam geproduceerde palmolie te verkrijgen bij een leverancier in Noord- of Zuid-Amerika. op deze manier hebben we een veel beter zicht op de toegepaste productietechnieken dan wanneer de olie van overwegend anonieme leveranciers aan het andere eind van de wereld komt. de palmolie (of palmpitolie of kokosolie, afhankelijk van de toepassing) van deze duurzame producent zou vervolgens gebruikt worden voor diverse method-producten.

nee. producten van method bevatten geen caseïne.

de enige producten die soja bevatten zijn onze sojakaarsen.

absoluut niet. method-producten zijn EGBE-vrij.

een combinatie van uitstekende bestanddelen om je kleding superschoon te krijgen. om precies te zijn: een mengsel van plantaardige en biologisch afbreekbare oppervlakte-actieve stoffen, oplosmiddelen uit graan, plantaardige enzymen, duurzaam oplosmiddel, biologisch afbreekbaar polyester, calciumchloride, biologisch afbreekbare optische witmakers, antioxidanten, clycerolcarbonaat, geparfumeerde olie en gezuiverd water.

absoluut niet, drijfgassen staan op onze zwarte lijst van ingrediënten en je weet wat dat wil zeggen. de luchtverfrissers van method werken simpelweg met samengeperste lucht zodat hun heerlijke geuren verspreid worden in je huis. de verstuivers van method bevatten geen gassen, ftalaten of butaan.

nee, we hebben nog geen alternatief product voor bleekmiddel gevonden dat voldoet aan onze eisen betreffende gezondheid en milieu. een goede manier om je witgoed te bleken, is het gebruik van waterstofperoxide.

method gebruikt voor zijn vloeibaar wasmiddel een witmaker om de resultaten te verbeteren, vooral voor wit wasgoed. EPEA, onze externe partner voor materiaalbeoordeling, onderzocht uitgebreid de effecten op het milieu en de veiligheid van dit ingrediënt. conclusie: het is veilig voor mensen, veroorzaakt geen huidirritatie, het is niet kankerverwekkend, het hoopt zich niet op in het milieu en het is biologisch afbreekbaar. dit ingrediënt bestaat uit synthetische componenten, wat door het gebrek aan duurzaamheid niet onze voorkeur geniet, maar omdat de veiligheid gegarandeerd is en het gebruiksniveau minimaal is (minder dan 0,05 %), kunnen we erop vertrouwen tot er een duurzaam alternatief ontwikkeld wordt.

nee. producten van method bevatten geen parabenen. deze middelen staan op onze zwarte lijst van ingrediënten en komen daarom niet in aanmerking als bestanddeel van onze productformules.

method-producten bevatten geen notenolie, maar enkele van onze reinigingsmiddelen bevatten wel oppervlakte-actieve stoffen op basis van kokosolie. het blijkt dat kokosnoot (en kokosolie) zelfs bij inslikken zelden een reactie uitlokt. gelukkig hebben we bij het samenstellen van onze geuren ook rekening gehouden met notenallergie. daarom is de amandelgeur van de meubel- en vloerreinigers afgeleid uit een synthetische olie. ook hier geldt dat het verstandig is eerst een arts te raadplegen indien je een ernstige notenallergie hebt.

dit is voor ons altijd een moeilijke afweging geweest: ons minimalistisch design of een volledige ingrediëntenlijst op de achterkant van elke verpakking? maar onze beste critici (namelijk onze consumenten, jullie dus) hebben zich overtuigend uitgesproken en dus vermelden we voortaan gewoonweg alle ingrediënten.

nee. geen enkel van onze producten bevat triclosan. triclosan staat op onze zwarte lijst van ingrediënten en komt dus niet in aanmerking voor method producten.

ja, we gebruiken dit ingrediënt inderdaad in zeer kleine hoeveelheden in een aantal van onze producten. het wordt gewonnen uit kokosolie en we gebruiken het vanwege de schuimvorming en de doeltreffende werking.

de vermeende kankerverwekkende werking van SLS is onderwerp geweest van enige beroering. SLS is een veilig ingrediënt dat niet geregistreerd staat als een bekend, waarschijnlijk of zelfs vermoedelijk carcinogeen, noch door het International Agency for Research on Cancer (www.iarc.fr), noch door de American Cancer Society (www.cancer.org). de ACS heeft hierover zelfs een verklaring afgelegd. hoewel de bezorgdheid ten aanzien van de kankerverwekkendheid volkomen ongegrond is, kan SLS wel enige irritatie aan de huid en ogen veroorzaken wanneer het in hoge concentraties en ongebufferd wordt gebruikt. method gebruikt SLS enkel in zodanig lage concentraties dat irritatie vrijwel uitgesloten is.

toen we besloten om natriumlaurylsulfaat te gebruiken in sommige van onze producten, heeft method de milieu- en gezondheidsaspecten van dit ingrediënt volledig in kaart gebracht, waaronder de biologische afbreekbaarheid. dit werd gedaan in samenwerking met EPEA, een onafhankelijk milieu-onderzoeksinstituut dat geleid wordt door Dr. Michael Braungart, auteur van de gezaghebbende tekst ‘Cradle to Cradle’. uit hun bevindingen bleek dat SLS volkomen veilig is voor het bedoelde gebruik, dat het niet kankerverwekkend is en dat het vanuit milieuoogpunt zeker de voorkeur geniet.

absoluut niet. geen van onze producten bevat bleekmiddel of chloor. we beschouwen bleekmiddel als een vervuilend ingrediënt. zulke vervuilende ingrediënten is nu net waar we volkomen tegen zijn.

method gebruikt cocamide DEA in een aantal producten.

de bezorgdheid op het gebied van gezondheid komt voort uit de mogelijke vorming van nitrosamines. die ontstaan als gevolg van de aanwezigheid van een ongereageerd ingrediënt, diethanolamine (DEA), dat gebruikt wordt tijdens het productieproces. method gaat op zoek naar cocamide DEA van de allerhoogste kwaliteit om zo de vrije aanwezigheid van DEA uit te sluiten. vervolgens worden onze producten in verschillende stadia getest om te garanderen dat er geen nitrosamines aanwezig zijn.

tests in het verleden hebben aangetoond dat er nog nooit een opspoorbare hoeveelheid (minder dan 50 deeltjes per miljard) werd aangetroffen in method-producten.

method gebruikt kleurstoffen die door de Amerikaanse FDA goedgekeurd zijn voor voedingsmiddelen, farmaceutische producten, cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten (FD&C) en voor dranken en cosmetica (D&C). deze kleurstoffen bestaan uit natuurlijke en synthetische componenten waarvan de veiligheid en werkzaamheid bewezen is. method’s onafhankelijke, externe testpartner EPEA (zie www.epea.com & www.braungart.com) heeft elke kleurstof van method getest op gezondheid en milieuveiligheid, inclusief factoren zoals biologische afbreekbaarheid.

we hebben bewust voor deze kleurstoffen gekozen omdat ze gecertificeerd zijn als duurzaam, niet-kankerverwekkend en veilig voor gebruik op oppervlakken. voor schoonmaakmiddelen gebruiken we polymere kleurstoffen. zij zorgen voor de levendige kleuren van onze method-producten en beperken tevens het risico op vlekvorming en/of verkleuring van gevoelige oppervlakken doordat ze de kleuren (chromoforen) inkapselen in een soort raster, en dus niet meer corpusculair zijn. het probleem met andere kleurstoffen, inclusief de meeste natuurlijke kleurstoffen, is dat ze de bacteriologische groei bevorderen, niet goed stabiliseren (waardoor ze sneller vervagen) en vaak sneller vlekken veroorzaken.

absoluut niet. method is 100 % fosfaatvrij.

het enige method-product met een dierlijk bijproduct is onze hydraterende handzeep met kokos + honing. die bevat een minuscule hoeveelheid honing. onze volgende voorraden zullen geen honing meer bevatten, aangezien we onze formule hebben aangepast.

we wilden een hydraterende handzeep te creëren op basis van natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun hydraterende eigenschappen, zoals aloë vera en honing. het gebruik van honing was een vergissing en dat spijt ons.

alle andere method-producten zijn veganistisch en zonder wreedheden tot stand gekomen.

alle method-producten zijn 100% glutenvrij en veilig voor mensen met coeliakie (glutenintolerantie).

bij elk product vind je een volledige ingrediëntenlijst door te klikken op “ingrediënten”. we vermelden telkens de naam van de chemische stof en een uitleg over de werking van het ingrediënt.

method als bedrijf

method gelooft rotsvast in duurzaamheid en zoekt daarom partners die deze visie delen zodat we onze ecologische en sociale voetafdruk positief kunnen ontwikkelen. we werken met leveranciers, partners en fabrikanten in zeven verschillende landen en we hanteren sleutelcriteria om te selecteren met wie en waar we werken en in welke omstandigheden dat gebeurt.
onze filosofie is ontleend aan het Global Reporting Initiative and Fair Trade, dat normen heeft bepaald voor eerlijke arbeidsomstandigheden. ISO 14001 is een andere norm die we hanteren in verband met afval, water- en energieverbruik. we hebben ook een auditprocedure opgesteld voor al onze fabrieken in het buitenland. onze method-vertegenwoordigers kunnen daar op elk moment de milieu- en arbeidsomstandigheden gaan evalueren.

we beslissen nooit zomaar om met een partner in zee te gaan, of dat nu in de VS, China, Mexico of Duitsland is. in het kader van onze visie kiezen we voor partners met wie we de strengste normen kunnen hanteren op het vlak van ecologie en sociale rechtvaardigheid, én bij wie we tegelijkertijd kunnen rekenen op hun specifieke sterktes zij het technische expertise, toegang tot unieke materialen, ervaring in bepaalde domeinen die we aan het ontdekken zijn, of de capaciteit om waarde toe te voegen aan innovatieve producten. vaak gaat het om een fascinerende mix van deze factoren.
deze visie omzetten in de praktijk is soms een uitdaging. veel mensen zijn terecht bezorgd over de mensenrechten en milieuomstandigheden in enkele van onze partnerlanden. vooral China ligt onder vuur omwille van mensenrechtenschendingen, lakse veiligheidsnormen en een gebrek aan milieuvoorschriften. we zijn ons hier zeer van bewust en doen er alles aan om deze kwesties te vermijden.

we hebben een proces ontwikkeld om ervoor te zorgen dat ons werk in verschillende delen van de wereld strookt met onze visie van duurzaamheid. eerst en vooral willen we samenwerken met partners die deze visie begrijpen en flexibel genoeg zijn om zich aan te passen aan onze vaak onconventionele eisen. bij de zoektocht naar partners overleggen we over arbeidsnormen, milieu-audits van het productieproces, de traceerbaarheid van de bron van het productiemateriaal, en grondige evaluatie van de kwaliteitsnormen.
we evalueren de regio’s waar we actief zijn en wanneer we locaties zoeken voor ons productieproces houden we rekening met de risico’s voor het milieu. daarom doen we aan “environmental mapping” van onze productieketen. een voorbeeld: een proces waarbij veel water wordt verbruikt voeren we niet uit in een regio waar waterschaarste heerst.
wanneer we de juiste partners gevonden hebben, werken we met hen samen om de sleutelcriteria van onze duurzaamheidsenquête voor verkopers te verbeteren. we beschouwen deze relaties als essentieel om de ecologische en sociale praktijken in alle aspecten van onze business te verbeteren en om verder inspanningen te leveren in die richting.
we hebben bijvoorbeeld het productieproces om bamboevezel te verpulveren bekeken. die vezels gebruiken we voor onze nieuwe sol’utions-verpakkingen en we hebben een bamboeleverancier gevonden die ons precies kan vertellen uit welke regio en van welke plantage de bamboe afkomstig is. zo kunnen we ervoor zorgen dat we niet bijdragen aan ontbossing of andere negatieve gevolgen voor het milieu. in onze contracten staat dat we onaangekondigd de fabrieken kunnen bezoeken, en dat we dan interne audits kunnen doorvoeren om er zeker van te zijn dat de arbeids- en milieunormen gerespecteerd worden.
door samen te werken met sleutelpartners om hun ecologische en sociale praktijken te verbeteren, zorgen we ervoor dat onze productieprocessen meer en meer aansluiten bij onze visie van duurzame productie. op die manier tonen we onze partners het commerciële voordeel van ecologisch en sociaal verantwoord ondernemen, zodat het uiteindelijk ook interessanter wordt voor andere bedrijven om met hen samen te werken.
bij method noemen we onszelf people against dirty. dat slaat ook op “dirty” arbeidsomstandigheden.

absoluut. we hebben een heel team van technici en wetenschappers in dienst om de producten van method zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. wij noemen hen onze “greenskeepers”.

  • zij beoordelen alle ingrediënten in onze formules om te verzekeren dat ze veilig zijn voor mens en dier met respect voor het milieu.
  • zij zorgen ervoor dat de eindproducten van method biologisch afbreekbaar zijn en een minimale impact hebben op het leven in zoet en zout water.
  • zij voeren externe tests uit op basis van internationale normen voor de biologische afbreekbaarheid en veiligheid van onze producten.
  • zij zoeken continu naar nieuwe manieren om producten te maken met een minimale belasting op het milieu en zonder in te boeten op efficiëntie.

wanneer zij geen manier vinden om een product te maken dat goed werkt én veilig is, dan maken we het niet. zo eenvoudig is het.

de meeste method-producten worden in de Verenigde Staten en België gemaakt. sommige produceren we in het buitenland. Om precies te zijn in Duitsland, China, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

dat doet ons enorm veel plezier! contacteer ons via het contactformulier.

de reinigingsmiddelen van method zijn onder normale gebruiksomstandigheden volstrekt ongevaarlijk, geven geen schadelijke dampen af en zijn veilig voor gebruik in de buurt van kinderen, huisdieren en zwangere vrouwen. alle ingrediënten in onze reinigingsmiddelen worden zorgvuldig onderzocht vooraleer ze in aanmerking komen voor gebruik in een productformule. wanneer onze producten volgens de richtlijnen worden gebruikt, dragen ze bij aan een efficiënt reinigingsproces zonder gebruikersrisico.

jammer genoeg niet. method is een privébedrijf zonder concrete plannen om in de nabije toekomst om een beursgenoteerd bedrijf te worden.

to inspire a happy and healthy home revolution. wat in het Nederlands zoveel wil zeggen als: inspireren tot een gelukkige en gezonde revolutie in huis.

nooit. method begaat geen wreedheden en heeft zijn producten of ingrediënten nooit op dieren getest. wij zullen dierproeven uit onze naam dan ook nooit goedkeuren, eisen of er opdracht toe geven.

method werkt samen met zijn leveranciers om te kunnen garanderen dat er voor het ontwikkelen van de ingrediënten van onze producten nooit dierproeven worden uitgevoerd. sommige leveranciers van veelvoorkomende ingrediënten in reinigingsmiddelen en producten voor persoonlijke verzorging produceren al meer dan 50 jaar en hebben in die periode dierproeven uitgevoerd. method staat niet toe dat zijn leveranciers dierproeven uitvoeren, maar we hebben geen invloed op tests die voor onze tijd zijn uitgevoerd. om de veiligheid van materialen vast te stellen, gaf de overgrote meerderheid van regelgevende instanties over de hele wereld in het verleden de voorkeur aan dierproeven. het aantal ingrediënten waarvoor ooit dierproeven zijn gebruikt, is dan ook enorm.

method hanteert een toekomstgerichte werkwijze om dierproeven te bannen. we vragen onze leveranciers te verklaren dat er namens ons geen dierproeven worden uitgevoerd en hebben gelobbyd om onze richtlijnen inzake dierproeven geaccepteerd te krijgen door verschillende regelgevende instanties, consumenten en overige betrokkenen. om de veiligheid van onze producten te testen, maken we gebruik van in-vitrotests (zonder dieren), waarbij huid- en oogirritatie wordt gesimuleerd.

dankzij deze inspanningen werden onze twee oprichters, Adam Lowry en Eric Ryan, uitgeroepen tot ‘personen van het jaar 2006’ voor hun leiderschap op het gebied van niet-wrede bedrijfsvoering. in hetzelfde jaar kreeg method van PETA de ‘proggy award’ (‘proggy’ staat voor ‘progress’).

heb je interessante informatie? een fout gevonden? een probleem? een suggestie? stuur gerust je info of alle opmerkingen in verband met onze website via het contactformulier op onze website en we bezorgen het aan de juiste personen.

ook al worden onze navulverpakking met heel energie zuinig geproduceerd, toch worden ze niet aanvaard door de meeste Amerikaanse recyclebedrijven. daarom is er Terracycle, voortrekkers op het vlak van producten van moeilijk te recyclen materiaal. ze gebruiken een bekend proces dat up-cycling heet. we werken met hen samen zodat we op een eenvoudige manier vermijden dat onze navulverpakkingen een vuilnisbelt achterlaten.

onze allesreinigers krijgen het DfE-logo niet meer. de meeste van onze producten hebben ondertussen een Cradle to Cradle-certificaat, een veel uitgebreider certificaat dat rekening houdt met de chemische formule, de verpakking, het productieproces en de sociale impact van elk product. wij zijn van mening dat Cradle to Cradle omwille van die grondige en strenge normen onze productiefilosofie vertegenwoordigt. voor meer info kan je terecht op c2ccertified.com. dit gezegd hebbende, zijn we nog steeds fan van het DfE-programma en we steunen hun werk. we hebben talrijke producten met een DfE-logo en onze selectie van materiaal voldoet aan de DfE-normen.

producten + verpakking

onze handzeeppompjes zijn iets anders dan de meeste pompjes op de markt. je hoeft ze namelijk niet omhoog te trekken en weer los te laten. schroef eerst de pomp stevig op de fles (anders gaat het mondstuk draaien). vervolgens draai je het mondstuk een klein stukje rechtsom en druk je op de pomp.

nee. de method sprays en reinigingsdoekjes zijn volledig veilig voor oppervlakken waarop voedsel wordt bereid. spoelen is niet nodig.

goeie vraag ! momenteel zijn er navulverpakking beschikbaar van onze populairste producten – douchereiniger, granietreiniger, handzeep, handzeepmousse*,enz. – we hopen snel nog meer varianten te kunnen aanbieden en dat ze snel in de rekken belanden.

ja. de method-reinigingsdoekjes zijn daar speciaal voor ontworpen. aarzel niet om ze in je compostbak te gooien of op je composthoop thuis, al duurt het op een composthoop wel langer.

doe dat gerust. ons compatibele HE-wasmiddel is speciaal gemaakt voor zowel gewone als HE-wasmachines. je kunt dezelfde dosis gebruiken voor beide machines.

ons nieuwe wasmiddel met Smart Clean Technology werkt heel efficiënt als je achteraf, tijdens de spoelfase, wasverzachter gebruikt. (gelieve geen wasverzachter toe te voegen tijdens de wasfase). dezelfde resultaten gelden voor doekjes met wasverzachter in de droogtrommel.

ja, de fles is recyclebaar (#2, HDPE). ook het pompje en het label zijn gemaakt van recyclebare materialen. je kunt het beste bij je gemeente navragen welke soorten plastic er bij jou in de buurt gerecycled kunnen worden.

we hebben de manier waarop vloeibaar wasmiddel werkt vollédig herzien. om kleding schoon te krijgen zijn reinigende stoffen nodig (ook wel oppervlakte-actieve stoffen genoemd). oppervlakte-actieve stoffen hechten zich vast aan vuil en vlekken in het wasgoed en maken het vuil los zodat het samen met het water kan wegspoelen.

de reinigende stoffen van traditionele wasmiddelen zitten aan de binnenkant terwijl het water zich aan de buitenkant bevindt.

opdat deze stoffen hun werk kunnen doen, moeten ze openbarsten zodat de oppervlakte-actieve stoffen naar buiten kunnen.

daarvoor is beweging en tijd nodig en het proces is nogal willekeurig, omdat niet alle oppervlakte-actieve stoffen vrijkomen. je gebruikt (en verspilt) dus meer wasmiddel dan je werkelijk nodig hebt.

onze SmartClean Technology-formule werkt precies andersom: de reinigende stoffen bevinden zich aan de buitenkant en het water zit binnenin. daardoor werken de reinigende stoffen onmiddellijk: zodra ze bij het wasgoed komen, worden ze als magneten naar vuil en vlekken toe getrokken, zodat er minder beweging en tijd nodig is.

bovendien worden de reinigende stoffen in ons vloeibaar wasmiddel beter benut dan die in traditionele wasmiddelen. dat verklaart waarom je zulke kleine dosissen wasmiddel hoeft te gebruiken om je was toch perfect schoon te krijgen.

ja. druk de pomp volledig in. draai het buisje vervolgens naar rechts (met de wijzers van klok mee) tot het vaststaat (ongeveer 180 graden). de pomp zou nu moeten blijven staan. (opmerking: tijdens het draaien kan een beetje wasmiddel uit de fles lopen.

pak de fles vast. draai het spuitmondstuk bovenop de pomp in één draai linksom (van bovenaf gezien). Het pompje zou nu naar boven moeten komen, klaar voor gebruik. de eerste keer moet je 2 tot 3 keer pompen voordat het wasmiddel eruit komt.

draai aan het spuitmondstuk zodat het slangetje dat het product opzuigt de bodem raakt (zoek het roze punt). houd eventueel de fles schuin zodat het resterende product samenkomt.

momenteel verkopen we nog geen industriële hoeveelheden. voor een lijst met winkelpunten waar je onze producten kan kopen, ga je naar het gedeelte “koop method” op onze website.

op www.biggreensmile.nl kun je sommige van onze producten ook in grote hoeveelheden kopen, en ook gewoon per stuk.

voorlopig willen we je alvast hartelijk danken voor je belangstelling in method. we zullen in de toekomst zeker de mogelijkheid bieden om method producten in grote hoeveelheden aan te kopen.

ja. je kan zowel onze algemene vloerreiniger als onze vloerreiniger voor houten vloeren zonder problemen gebruiken op laminaat.

onze navulverpakkingen voor handzeep, handmousse, afwasmiddel, wasmiddel en smarty afwasmiddel.

TerraCycle gebruikt ze voor verschillende producten, waaronder boodschappentassen, plastic voor rugzakken en zelfs textiel en plastic toestellen voor speeltuinen.

veiligheid + allergieën

Onze producten zijn doordacht geformuleerd voor gebruik in de hele familie, inclusief onze harige familieleden. Ze zijn goed te gebruiken op oppervlakken waar de meeste huisdieren, zoals katten en honden, mee in contact kunnen komen. Als u exotische dieren heeft, of als uw huisdier specifieke gezondheidsbehoeften heeft, raden wij u aan om contact op te nemen met uw dierenarts voor specifiek advies bij het schoonmaken van de omgeving van uw huisdier. We raden altijd aan om alle voorzorgsmaatregelen op de verpakking te volgen en de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen voor de methodeproducten, zoals bij alle huishoudelijke producten. Als er overtollige hoeveelheden van ons product in contact komen met de huid of de vacht van uw huisdier, veeg dit dan af met water. Als uw dier het product heeft ingenomen, bel dan meteen uw dierenarts.

 

ja, alle producten van method zijn veilig voor septische tanks, omdat alle ingrediënten biologisch afbreekbaar zijn. de producten van method bevatten geen fosfaten, koolwaterstoffen of andere chemicaliën die het evenwicht in septische tanks zou verstoren.

ja, de badkamerreiniger van method kan veilig gebruikt worden op acryl en glasvezel, zoals aangegeven staat op het label.

zoals al onze reinigingsmiddelen bevat ook de badkamerreiniger ingrediënten van natuurlijke oorsprong, is hij duurzaam en niet-corrosief, zodat normale oppervlakken in huis niet beschadigd, uitgedroogd of aangevreten raken.

uit voorzorg raden we altijd aan om het reinigingsmiddel eerst uit te proberen op een onopvallende plek wanneer het gaat om poreuze steen, gelakt of onbehandeld hout of elk ander oppervlak waar je twijfels bij hebt.

ja, de douchereiniger van method kan veilig gebruikt worden op graniet en marmer, onder voorwaarde dat deze stenen oppervlakken niet-poreus zijn. zoals al onze reinigingsmiddelen bevat ook de badkamerreiniger ingrediënten van natuurlijke oorsprong en is hij duurzaam en niet-corrosief, zodat normale oppervlakken in huis niet beschadigd, uitgedroogd of aangevreten raken.

uit voorzorg raden we altijd aan om het reinigingsmiddel eerst uit te proberen op een onopvallende plek wanneer het gaat om poreuze steen, gelakt of onbehandeld hout of elk ander oppervlak waar je twijfels bij hebt.

ja, de badkamerreiniger van method kan veilig gebruikt worden op graniet, kalksteen, marmer en eender welke andere steensoort, onder voorwaarde dat deze niet-poreus is. het is ook veilig op acryl, glas en glasvezel.

maar omdat elk oppervlak anders is, raden we aan altijd eerst te testen op een onopvallende plek.

indien je gevoelig bent voor chemicaliën, raden we aan eerst een heel kleine hoeveelheid van het product te gebruiken voor je het in het hele huis toepast.

de producten van method geven geen schadelijke dampen af en zouden geen astmaverschijnselen mogen veroorzaken of verergeren. indien je gevoelig bent voor geuren, raden we aan eerst een kleine hoeveelheid van het product uit te proberen.

ja. oppervlakken die gereinigd zijn met producten van method, inclusief kinderstoeltjes en badkuipen, zijn volkomen veilig voor kinderen. onze producten laten geen schadelijke dampen of resten na, omdat ze geen gevaarlijke ingrediënten bevatten.

zoals alle reinigingsmiddelen zijn ook de reinigingsmiddelen van method niet geschikt om in te nemen. na inslikken van een van onze producten dien je onmiddellijk een glas melk of water te drinken en zo snel mogelijk een arts te raadplegen. na inslikken van onze hooggeconcentreerde producten, zoals het vloeibaar wasmiddel, moet het verdund worden door een glas melk of water te drinken. bel daarna onmiddellijk een arts of het antigifcentrum:

  • de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care op het nummer +31 (0)30 274 8888 of op nvic.nl
  • het Belgische Antigifcentrum op het nummer +32 (0)70 245 245 of op www.poisoncentre.be
  • le Centre Antipoisons au numéro +32 (0)70 245 245 of op www.poisoncentre.be

specifieke termen

alle producten van method bevatten ingrediënten van natuurlijke oorsprong. als je het woord ‘duurzaam’ op een method-label ziet staan, wil dat zeggen dat 100% van de werkzame reinigingsingrediënten – zoals zepen, vloeistoffen, oplosmiddelen en enzymen – of van natuurlijke oorsprong zijn, of verkregen werden uit natuurlijke bronnen.

oppervlakte-actieve stoffen zijn verbindingen die organische materialen (zoals vet, olie en vuil) in water kunnen oplossen zodat ze kunnen worden verwijderd van vaatwerk, oppervlakken, wasgoed, enz. het zijn de werkzame bestanddelen van reinigingsmiddelen.

“HE” staat voor high efficiency, een label voor wasmachines die minder water gebruiken dan gewone wasmachines. HE-wasmachines zijn doorgaans voorladers (in tegenstelling tot bovenladers) en ze hebben afsluitbare deuren.

method-HE-wasmiddelen kunnen gebruikt worden in gewone wasmachines en in HE-wasmachines.

de term ‘van natuurlijke oorsprong’ kan slaan op individuele ingrediënten of op samenstellingen. in het geval van ingrediënten wil het zeggen dat deze afkomstig zijn van een natuurlijke bron, waarna ze door omzetting bruikbaar werden gemaakt. voor method-producten in het algemeen slaat de term op het feit dat velen van onze ingrediënten verkregen werden uit natuurlijke bronnen.

goeie vraag! ethyleenglycolbutylether, of EGBE, is als ingrediënt aanwezig in veel populaire reinigingsmiddelen voor huishoudelijk gebruik. het is kleurloos en heeft een ontvettende werking. sommige onderzoeken tonen een verband aan tussen blootstelling aan dit chemische product en vruchtbaarheidsproblemen. sommige bedrijven zijn van mening dat er alleen risico bestaat bij langdurige blootstelling aan EGBE, maar method denkt dat het beter is jou helemaal niet aan dit bestanddeel bloot te stellen. al onze producten zijn dan ook EGBE-vrij.

een stof die biologisch afbreekbaar is, wordt afgebroken in het milieu. dankzij de aanwezigheid van water, lucht en microben worden biologisch afbreekbare stoffen omgezet in elementen die men ook aantreft in de natuur. we selecteren enkel ingrediënten die voldoen aan de internationale testnormen voor biologische afbreekbaarheid, zoals bepaald door de OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development).

bij desinfecteren worden er meer bacteriën gedood. Het EPA heeft voor beide manieren testmethodes uitgewerkt. hun tests zijn relevant en belangrijk om de doeltreffendheid van een product te meten wanneer het gaat om thuisgebruik. die tests zijn heel anders dan die om testen hoe doeltreffend een product micro-organismen doodt.

thymol is een extract van tijm. het is een specifiek bestanddeel van tijmolie.

website, nieuwsbrief + people against dirty

je wil schoon schip maken met je inbox? dat begrijpen we, maar we vinden het jammer dat je ons verlaat.

je kunt je op twee manieren uitschrijven: klik op de link om uit te schrijven onderaan een van onze e-mails of via het contactformulier. graag vermelden dat je je wil uitschrijven en laat ons weten welk e-mailadres je uit onze database wil laten schrappen.

method verstuurt nooit ongewenste e-mails en deelt geen gegevens met andere bedrijven.

method respecteert je privacy. we versturen nooit ongewenste e-mails en we kopen nooit distributielijsten.

we verzamelen gegevens op verschillende manieren:

via het inschrijvingssformulier op methodhome.nl
via de namen van mensen die zich ingeschreven hebben op evenementen waar we aanwezig waren.

method maakt gebruik van een dubbele opt-in procedure voor alle nieuwe inschrijvingen via e-mail om er zeker van te zijn dat degene die zich inschrijft onder een bepaald e-mailadres ook echt de eigenaar is van dat adres.

als je denkt dat je naam per ongeluk op onze lijst is terechtgekomen, gelieve ons te contacteren via het contactformulier en dan verwijderen we je naam van de lijst.