onze zeepfabriek (vs)

een blik op de toekomst

als eerste fabriek in de sector met een LEED-platinum certificaat (Leadership in Energy and Environmental Design), verlegt onze zeepfabriek de normen voor het maken van zeep.

windturbine

nee, dat is geen gigantische ventilator die daar naast onze fabriek staat.

deze 70 meter hoge windturbine doet net het omgekeerde van wat een ventilator doet: in plaats van elektriciteit te verbruiken om wind te maken, zet een windturbine wind om in elektriciteit. onze turbine kan genoeg elektriciteit voorzien voor de helft van het jaarlijkse energieverbruik van ons gebouw.

groen dak

we hebben zelfs wat plaats vrijgehouden voor sla

het stedelijke landbouwbedrijf Gotham Greens gebruikt 2300 vierkante meter van ons dak als locatie voor een broeikas. deze kas zal jaarlijks 500 ton groenten en fruit opleveren voor de plaatselijke bevolking, de omliggende handelaars en de horeca. en dat allemaal vers, van topkwaliteit en zonder pesticiden.

bovendien hebben we een overdekt gedeelte van zo’n 500 vierkante meter waar de planten rechtstreeks op het dak groeien en dus niet in de kas. op die manier verbruiken we minder energie, verbeteren we de luchtkwaliteit van de stad en moet er minder oppervlaktewater afvloeien, wat dan weer zorgt voor minder belasting van de riolering.

zonnepaneel-bomen

zonder bladeren, maar toch heel groen

op ons parkeerterrein zullen permanent drie “zonnepaneel-bomen” van 10,5 m2 staan. deze panelen bevatten een solar tracking systeem. hierdoor bereiken ze in tegenstelling tot traditionele zonnepanelen niet enkel het maximale vermogen wanneer de zon er recht op schijnt. deze solar trackers richten zichzelf namelijk naar de zon, van zonsopgang tot zonsondergang. zo produceren ze een maximum aan energie.

one-stop shop

alles wat we nodig hebben om zeep te maken onder één dak.

onze producten zullen worden bereid en gebotteld in onze zeepfabriek zelf. de fabriek zal ook dienen als distributiecentrum voor zowel method als Ecover. door al onze activiteiten in één gebouw samen te brengen, verkleinen we onze ecologische voetafdruk. doordat we gevestigd zijn in het Midwesten, in het hart van de Verenigde Staten, raken we vlot aan onze ingrediënten en kunnen we producten efficiënt verdelen over het hele land.

pullman historic district

Chicago is onze thuisbasis in de VS.

onze fabriek ligt in het Pullman Park district, in het zuiden van Chicago. we hebben voor deze buurt gekozen omwille van haar rijke geschiedenis. Pullman was niet alleen Amerika’s eerste industriële modelstad, het maakt nu ook kans om door het Congres gekozen te worden als het allereerste stedelijk nationaal park. door ons te vestigen in het historische Pullman district kunnen we ons steentje bijdragen aan de schitterende toekomst ervan.