groene terminologie

groene terminologie

van B-Corporation tot pientere wetenschap, hier definiëren we enkele veelgebruikte begrippen in verband met duurzaamheid.

B-CORPORATION:
B-corp oftewel Benefit Corporation is een nieuw type bedrijfsvorm waarbij de kracht van het bedrijf wordt gebruikt om sociale en milieu gerelateerde uitdagingen aan te gaan en op te lossen. method was een van de eerste B-Corporations. ondertussen zijn er al meer dan 1000 in de VS en ongeveer 1200 in de hele wereld. alle B-Corporations worden geëvalueerd, publiekelijk gequoteerd en extern geauditeerd op het gebied van milieu, gemeenschapswerk, arbeidsvoorwaarden en bestuur. klik hier om te zien hoe method scoort.

BIOLOGISCH AFBREEKBAAR:
ingrediënten of formulaties die in het milieu uiteenvallen in eenvoudige en onschuldige componenten. method leeft zeer hoge technische normen voor biologische afbreekbaarheid na. minstens 70% van de organische componenten moeten binnen 28 dagen afgebroken zijn.

CO2-VOETAFDRUK:
de totale hoeveelheid CO2 die gepaard gaat met de productie en alle andere bedrijfsactiviteiten. method meet de voetafdruk van onze producten én het bedrijf aan de hand van internationaal erkende methodes en zoekt voortdurend naar manieren om beide te verminderen.

CO2-COMPENSATIE:
een investering die resulteert in een externe vermindering van CO2-uitstoot. CO2-compensatie kan gebeuren door de aanplanting van bomen, investering in technologieën voor hernieuwbare energie of door de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer te verminderen en daardoor ook de opwarming van de aarde tegen te gaan.

CRADLE TO CRADLE®:
een totaalconcept voor het ontwerpen van veilige en duurzame producten met een rechtstreeks milieuvoordeel, zoals uiteengezet in het gelijknamige boek van chemicus Michael Braungart en architect Bill McDonough.

CRADLE TO CRADLE®-GECERTIFICEERD:
binnen de “groene” productontwikkeling is Cradle to Cradle® één van de meest veeleisende certificaten, omdat het de lat hoog legt voor zowel veilige formulaties. groene verpakkingsontwerpen en verantwoorde productieprocessen. method is de enige ter wereld met een Cradle to Cradle®-gecertificeerd assortiment van reinigingsmiddelen.

COMPOSTEERBAAR:
materiaal dat onder de juiste compostcondities afgebroken kan worden tot eenvoudige en onschuldige componenten.

DUURZAAM:
method beschouwt een product als duurzaam wanneer 100% van de reinigende ingrediënten van plantaardige of veelvoorkomende minerale oorsprong zijn of afkomstig uit water.

GROENE CHEMIE:
het domein van de chemie dat aanmoedigt tot een efficiënt gebruik van veilige, hernieuwbare chemietechnologieën voor het maken van producten. method vertrouwt erg hard op de vooruitgang van deze “groene chemie” bij het creëren van onze formules.

NATUURLIJKE OORSPRONG:

een ingrediënt of formule op basis van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen, veelvoorkomende mineralen of water.

NIET GEVAARLIJK:
ingrediënten of formules die bij normaal en verantwoord gebruik geen schadelijk gezondheidsrisico inhouden.

POWERGREEN® -TECHNOLOGIE:
innovatieve groene chemie die gebruik maakt van de kracht van duurzame ingrediënten van natuurlijke oorsprong om diverse oppervlakken te reinigen.

RECYCLEBAAR:
verpakkingselementen of -materialen die kunnen worden opgehaald door gemeentelijke recyclediensten om er nieuwe materialen/verpakkingen van te maken.

RECYCLED PLASTIC:
plastic dat afgezonderd werd van de afvalstroom en waar iets nieuws van gemaakt werd (zoals een glimmende method-fles). er zijn twee soorten recycled plastic: PCR (post-consumer recycled) en PIR (post-industrial recycled).

SLIMME WETENSCHAP:
de specifieke technologieën of combinatie van ingrediënten die zorgen voor de werking van elk method-product. elke ingrediëntenlijst vermelden we de slimme wetenschap die schuilgaat achter het specifieke product.

DUURZAAMHEID:
de impact van onze producten op de gezondheid, de gemeenschap en het milieu.